PDA

View Full Version : Respect i S&T vs Đ-Rakia i Đ-O



ariac
04.08.10, 13:51
Evo, da ljudi ne moraju zicati po skype-u ...


Vukas je isao pljackati oazu, a oaza je pozvala u pomoc susjede ...

respect vs Đ-Rakia: http://travian-reports.net/hr/report/118311cc6c7


Lud od minusa i zavisti zbog arta za manju potrosnju, TornadosWings se otisao zabiti ...

S&T vs Đ-O: http://travian-reports.net/hr/report/11832854614


Znam vec sta ce lokalne babe prigovarati: lose balansiran deff u oba slucaja :D

hzg
04.08.10, 13:59
odobreno

-hzg-

gnjavator
04.08.10, 14:06
Super i jedan i drugi napad su za :101010:

lp periks

zlikovci
04.08.10, 14:07
Evo, da ljudi ne moraju zicati po skype-u ...


Vukas je isao pljackati oazu, a oaza je pozvala u pomoc susjede ...

respect vs Đ-Rakia: http://travian-reports.net/hr/report/118311cc6c7


Lud od minusa i zavisti zbog arta za manju potrosnju, TornadosWings se otisao zabiti ...

S&T vs Đ-O: http://travian-reports.net/hr/report/11832854614


Znam vec sta ce lokalne babe prigovarati: lose balansiran deff u oba slucaja :D

deffu nedostaje ovnova,dok je omjer impa i sjekira idealan :D

PROJEKT
04.08.10, 14:10
RESPECT izasao iz mediske blokade:)
ljepo ulovljen off od liquid007,ljudi nikak da se nauce da oaza nije garaza za off.
potez od Tornada,hm ne znam bas dali se tu moze nesto pohvaliti,ajde da je bar off za off 1:1,ali nije cak ni to,uvjerenja sam da je taj off trebao nanjeti puno vecu stetu.

ariac
04.08.10, 14:11
RESPECT izasao iz mediske blokade:)
ljepo ulovljen off od liquid007,ljudi nikak da se nauce da oaza nije garaza za off.
potez od Tornada,hm ne znam bas dali se tu moze nesto pohvaliti,ajde da je bar off za off 1:1,ali nije cak ni to,uvjerenja sam da je taj off trebao nanjeti puno vecu stetu.

ehm ... 1:2

PROJEKT
04.08.10, 14:25
ehm ... 1:2

a moze se i tak protumacit,ne velim.cak je i ljepo za vidjeti hoff te vrste.medutim stvarno vjerujem da je off od 40k morao nanjeti puno puno vecu stetu,oba napadnuta offa i dalje ljepo za cistacem mogu koracati i raditi stetu.
namjeru cu pohvaliti:palčina: ali ne i rezultat:blackeye:(lucidan potez,ja bi ga isto okarakterizirao kao fejk,s time da bi off ipak maknuo iz sela)

TaraT
04.08.10, 14:45
ehm ... 1:2

1:5 prije bi rekao
2 offa su izgubljena u deffu
ali, treba uzeti i neki subjektivni moment
kalibar blua kao konstantnog top pljackasa, koristenje arta za BO, push
tako da je steta kod Đ, malo veca od ove vidljive

naravno, sve gore navedeno bi trebalo znaciti i brzi oporavak blua od tornada

hzg
04.08.10, 14:53
hehe, tesko da se moze izvuci ista pozitivno iz ovoga za D, off sluzi za napadanje i ubijanje jedinica, ne za obranu... tak da tornadov off je ispunio svrhu. Ubio je dva potencijalna cistaca :D

iako oni mogu ici iza cistaca, pitanje je sad oce li kate biti poslane prije ili poslije cistaca :lol2:

Ariel
04.08.10, 15:06
1:5
kalibar blua kao konstantnog top pljackasa, koristenje arta za BO, push
tako da je steta kod Đ, malo veca od ove vidljive

naravno, sve gore navedeno bi trebalo znaciti i brzi oporavak blua od tornada

Pa nadam se da ljudi u Đ nisu toliko nerazumni da ovakvu glupost nagrade pushom. A i pretpostavljam da je s offom koji je tako nesmotreno ostavljen u gradu otišlo par Đ pusheva.. :brukica:

Tornado :101010:
oporavit će se želio on to ili ne :dance:

nazgul1982
04.08.10, 15:12
matematika je u travianu sve

matematicki đ je izgubio u off jedinicama puno vishe od napadaca,plus neznatni izgubljeni def

ja znam da bih ja uvijek poslao svoj off da znam da ce ovo biti rezultat

potez vukasa i pogotovo tornada- cista petica

dadozg
04.08.10, 16:22
čestitam napadačima.... za mene je 2:0 u korist napadača,a ostali nek pričaju kaj očeju...kod blua je pogotovo jača težina na tome kaj se radi o kvalitetnom offeru,prvom napadaču servera...eto nitko nije bezgrešan i veličanstven...svakom se mogu desiti ovakve početničke pogreške....mada me čudi i to ako je info koji sam dobio točan o blueovoj dualki...onda tek naprosto ne mogu vjerovati da im se to moglo desiti....

Ged
04.08.10, 16:43
Sto se tice same akcije, plan je bio zabiti se (prvo i iznad svega, obecavaju mi to vec dugo :D), a po mogucnosti uzeti i art i uloviti off (ili dva :P) na spavanju. Cestitke curama i deckima u Đ-u, sjajno su odradili micanje arta, a po mojoj procjeni mislim da mi je nedostajalo bar jos duplo ovnova, no za to sam si sam kriv. To su i jedini minusi u akciji koje vidim (ili plus za Đ), i da mogu ucinio bi to kako nazgul kaze svaki put da mi se pruzi prilika. Off i sluzi tome da se zabije i osteti protivnika vise nego sebe, pa ako mi nije bilo zao offa kod zdrpija, stvarno ne vidim zasto bi mi bilo zao ovog.
Osim toga, oni koji se nisu zabili u zdrpija uskraceni su za jednu duhovnu stranu traviana, mogli bi cak reci religijsko iskustvo, te ne mogu sagledati reporte u cijeloj njihovoj velicini i slavi.

Inace, ideja nije bila moja, imamo jednog ludjaka koji bar dvaput mjesecno dolazi na skype s uvodnom recenicom 'imam jedan mali plan', recenice koje se mozda ne bi niti Baldrick posramio... i tako mi onda ostali pokusamo nabrzinu ugasiti skype i obrisati acc, ali nekako uvijek na kraju bude po njegovom. :D



oporavit će se želio on to ili ne :dance:
:cvjetic:



PS I da... ovo mi je naravno sekundarni off. Ili tercijarni, ne pratim bas dobro ove manje. :D

bambam
04.08.10, 17:16
sta reci nego :101010::101010::101010:

sweeth
04.08.10, 17:22
izgleda da je plava curica ostala bez offa :cowboy:
opet

no dobro, i ja sam :D

al sad plavojka neće imat največeg, a to joj jako loše za ego :D:D

Pacijent i pol
04.08.10, 17:23
Dere ih Respect, svaka cast, nadam se da cemo konacno nesto i od J vidjeti :air kiss:

dakimlin
04.08.10, 18:20
Crni dan za Đ....:brukica:....čestitke respectu i S&T....:101010:....iako kao što vidimo i ovdje, greške i nesmotrenost se događa i najboljima, eto bar su artevi spašeni....(jedino dobro u svemu)...a morat će vam ovi papci iz Starsa sada pokazati kako se to radi....:D....jer ocito godisnji, ljeto....previše djeluje na rakijaše i Đ-O!!!

P.S. ako tko ima metu di se mogu zabiti neka javi....:nema odmora::gamer s mišem:

da boss
04.08.10, 19:15
Ma da... šta če mu art za manju potrošnju kada nema 100 kila sjekiraša? Pa ovakav off svako može bez i jednog arta, da ima... bruka jbg

presretac
04.08.10, 19:25
svaka cast:paladinko::paladinko::paladinko::paladinko:

rudlavi cezar
04.08.10, 19:30
opet i opet blu največi napadač.Jel mu to treči il četvrti off il ih ima još?Na prste male ruke nabrojim napadače kojih nije dostojan imena znate ih i sami.E sad kod onog našeg napada na đ spominjala se taktika premalo onog premalo ovog zašto sad neko ne spomene premalo nečeg nestalo teksta il u čem je problem

Ares(CRO)
04.08.10, 19:41
Cista 5,rijeci su suvisne :goodpost:

Sumasišavši
04.08.10, 21:26
nevidim po čemu hvaliti respekt
hehehehe

znaju sam dobro popati,hehe:blackeye:

rudlavi cezar
04.08.10, 21:36
mucek mi znamo popat a ti koje su tvoje posebne sposobnosti

daj samo svoj nick da se pobrinemo za ostalo:P

Ante22
04.08.10, 23:53
Mislim da je nakon bitke lako biti general i govoriti bio bih to učinio ovako, bio bih to učinio onako, a k tomu, većina forumaša se krije pod nickovima drugačijim od travijanskog (znači li to da se srame svojih uspjeha u igri) i svemu se izruguje a malo kad znaju objektivno procijeniti uspješnost ili neuspješnost akcija, ali ljudima na Blue007 nije nimalo lako, stalno fejkovi, sve se crveni, kupi pa raspuštaj deff i tako unedogled pa nije nimalo čudno da se dogodilo da je veći dio off-a našao se na okupu u nezgodno vrijeme, ali kao što netko reče, uz art za BO i push, sve se to nabrzinu nadoknadi, puno brže nego napadač. Mislim da je napadačev GG sad jako dobra meta, sigurno će biti art za BO u njemu sa svim deffom iz koalicije pa možda padne medalja na obje strane. Hahahaha

da boss
05.08.10, 08:07
Mislim da je nakon bitke lako biti general i govoriti bio bih to učinio ovako, bio bih to učinio onako, a k tomu, većina forumaša se krije pod nickovima drugačijim od travijanskog (znači li to da se srame svojih uspjeha u igri) i svemu se izruguje a malo kad znaju objektivno procijeniti uspješnost ili neuspješnost akcija, ali ljudima na Blue007 nije nimalo lako, stalno fejkovi, sve se crveni, kupi pa raspuštaj deff i tako unedogled pa nije nimalo čudno da se dogodilo da je veći dio off-a našao se na okupu u nezgodno vrijeme, ali kao što netko reče, uz art za BO i push, sve se to nabrzinu nadoknadi, puno brže nego napadač. Mislim da je napadačev GG sad jako dobra meta, sigurno će biti art za BO u njemu sa svim deffom iz koalicije pa možda padne medalja na obje strane. Hahahaha


BO izbaci 30 kila jekira u 14 dana... pa šta se ima hvaliti time? :S

dadozg
05.08.10, 08:26
ali kao što netko reče, uz art za BO i push, sve se to nabrzinu nadoknadi, puno brže nego napadač.

imam samo jedno pitanje,zar misliš stvarno da igrač koji izgubi off doma zaslužuje push od saveza??????

Ante22
05.08.10, 09:06
imam samo jedno pitanje,zar misliš stvarno da igrač koji izgubi off doma zaslužuje push od saveza??????


DA!

Svakomu se može to dogoditi, a nitko ne mora visiti 24 sata dnevno na računu, niti siteri. Na Blueova sela stalno dolaze napadi pa nije lako razlučiti koji su pravi, a koji ne tako da ovo ni ne smatram pogreškom, već slučajnošću.
Ovo je moje skormno mišljenje.

dadozg
05.08.10, 09:13
DA!

Svakomu se može to dogoditi, a nitko ne mora visiti 24 sata dnevno na računu, niti siteri. Na Blueova sela stalno dolaze napadi pa nije lako razlučiti koji su pravi, a koji ne tako da ovo ni ne smatram pogreškom, već slučajnošću.
Ovo je moje skormno mišljenje.

lol....pa ne kažem da treba visiti 24 sata na računu,jesi ti ikad čuo za riječ troop save??? to ti je ono kad ideš offline pošalješ vojsku na neku oazicu....meni se u ovih par godina igranja traviana nikad nije desilo da mi netko ubije off doma na spavanju....ali ja sam samo običan njuber....

Ti si vjerovatno saveznik od blua pa nije ni čudno da ga braniš tu na forumu...

p.s. ovdje se ne govori konkretno o blue kao igraču(imam jako dobro mišljenje o njemu kao igraču,sječam se njegovih početaka na s2...ne sječam se da je neki početnik tako brzo upio sve cake traviana) več je jako dobar primjer za pokazati zašto služi TS....

sorry,ali ipak NE....

razigrana bakterija
05.08.10, 12:12
... ali kao što netko reče, uz art za BO i push, sve se to nabrzinu nadoknadi, puno brže nego napadač. Mislim da je napadačev GG sad jako dobra meta, sigurno će biti art za BO u njemu sa svim deffom iz koalicije pa možda padne medalja na obje strane. Hahahaha

a zasto mislis da napadac koji je za razliku od branitelja uistinu i zasluzio push i art bo isti nece dobiti ? ako vi pushate one koji gube off doma...onda valjda i druga strana moze pushati one koji off potrose onako kako i treba...

arhimond
05.08.10, 12:13
ne bi se htio uvlaćiti u te spike na forumu, ali oluka je bila ispravna po meni. Gubici 2/3 rimskog i teutskog offa za jedan teutonski a razlog je pretpostavljam taj šta nije došlo dovoljno
preta kao neki dan u GG a falange su jedne od najgorih deff jedinica.
Da nije off ostao u gradu tornado bi probio i uzeo art manja potrošnja.
Nije lijepo braniti se offom, baš iz PC-a je neki teorem napisan o tome, tako da kad je nužda
eto, i offom se može obraniti.Samo bi bilo dobro da je nabrijan u kovačnici:D
A što se tiče puha, naravno da ći ići prvom napadaču, a ne nekom sim-siteru sa dalekih kordi...

razigrana bakterija
05.08.10, 12:31
jedna razlika je sto je kod pc-a taj off ostao da bi spasio grad... da nije ostao...nestao bi...dok je ovaj off ulovljen na spavanju...

p.s. teut, art bo, konstantni push...nes ti nekog velikog problema biti prvi napadac...

arhimond
05.08.10, 12:54
jedna razlika je sto je kod pc-a taj off ostao da bi spasio grad... da nije ostao...nestao bi...dok je ovaj off ulovljen na spavanju...

p.s. teut, art bo, konstantni push...nes ti nekog velikog problema biti prvi napadac...

ovdje je ostao da bi spasio art...da nije ostao..art bi bio uzet

da se spavalo bio bi otet jer išlo je još napada

http://travian-reports.net/hr/report/118794b120d
http://travian-reports.net/hr/report/1187956c9c1

u svakom slučaju svako ima pravo na svoje mišljenje o tom napadu i obrani, splet okolnosti je prevagnuo da se eto čestita napadaču, čestitke još jednom, a i potvrdilo da se za dobrim konjem praši, nekom je korektan, neko je zavidan a netko trkelja gluposti...

živjeli :pivo:

razigrana bakterija
05.08.10, 13:54
ovdje je ostao da bi spasio art...da nije ostao..art bi bio uzet

da se spavalo bio bi otet jer išlo je još napada

http://travian-reports.net/hr/report/118794b120d
http://travian-reports.net/hr/report/1187956c9c1

u svakom slučaju svako ima pravo na svoje mišljenje o tom napadu i obrani, splet okolnosti je prevagnuo da se eto čestita napadaču, čestitke još jednom, a i potvrdilo da se za dobrim konjem praši, nekom je korektan, neko je zavidan a netko trkelja gluposti...

živjeli :pivo:


netko trkelja gluposti...u ovom slucaju si to nazalost ti...napad kada je ulovljen off sjeo je u 03:57:32...napad kojim je prebacen art sjeo je u 05:14:26...napad koji je navodno trebao uzeti art sjeo je u 05:26:48...

iz ovih vremena se dolazi do zakljucka da je off ostao u selu na spavanju...sad da li se mislilo da je fejk ili nesto trece manje bitno...bitno je da je off ulovljen u obrani potpuno bespotrebno...nakon sto se vidjelo da je napad bio pravi islo se u zurno prebacivanje arta...sto se opet vidi po vremenu kada je prebacen...

tako da i art i off su mogli biti sacuvani bez ikakvih problema i gubitaka...da nije bilo pretjerane samouvjerenosti kod branitelja...art se isto tako mogao prebaciti i prije tih napada, jer tu faktor iznenadenja nije bio moguc...napadac je putovao min 20 h ;)

arhimond
05.08.10, 14:39
netko trkelja gluposti...u ovom slucaju si to nazalost ti...napad kada je ulovljen off sjeo je u 03:57:32...napad kojim je prebacen art sjeo je u 05:14:26...napad koji je navodno trebao uzeti art sjeo je u 05:26:48...

iz ovih vremena se dolazi do zakljucka da je off ostao u selu na spavanju...sad da li se mislilo da je fejk ili nesto trece manje bitno...bitno je da je off ulovljen u obrani potpuno bespotrebno...nakon sto se vidjelo da je napad bio pravi islo se u zurno prebacivanje arta...sto se opet vidi po vremenu kada je prebacen...

tako da i art i off su mogli biti sacuvani bez ikakvih problema i gubitaka...da nije bilo pretjerane samouvjerenosti kod branitelja...art se isto tako mogao prebaciti i prije tih napada, jer tu faktor iznenadenja nije bio moguc...napadac je putovao min 20 h ;)

eh znao sam da se ne trebam uvlaćiti u forumske komentare hoffova
naravno da je sranje braniti se s offom ali taj off je spašavao artifakt
pretpostavka je da tornado probija i otima art ako je pravi napad

opet, ponavljam došlo jepremalo preta i drugih pojačanja u gg u odnosu na dan prije(otuda ta samouvjerenost) i u odnosu na druge gradove u savezu koji su se branili. Sretne okolnosti su te da je u napadima ostalo dosta razmaka za seljenje arta.. lako je opet komentirati poslije bitke i sa strane događajakad sve prođe i imaš reporte na monitoru pa reći tornado nije išao s katama pa ne bi srušio riznicu...kad idu napadi i na 50 sati faktr iznenađanja je moguć, pogotovo ako tih napada ide punooo, nije ni napadačima to ispalo onako kako su to zamislili, išli su po art a smlatili 2 offa..

u svakom slučaju taj napad je iza nas a i ova debata za mene, bakterija u pravu si kad veliš da se mogao spasiti i art i off, pa jasno, mogao se i deff jači dovesti sad kad se zna da su tamo bili napadi
lp

dadozg
05.08.10, 15:07
i onda je svizac zamotao čokoladu ;)

zanimljivo kak se uvijek nalaze neki razlozi kada se izgubi off doma na spavanju ROTFLROTFLROTFLROTFL

sad još reci da je neki rimljanin iz blizine uvidio da bu bilo gusto pa je žrtvovao svoj off ROTFLROTFL da spasi art

bakterija svaka čast,sve si argumentirano objasnio :)



p.s. teut, art bo, konstantni push...nes ti nekog velikog problema biti prvi napadac...

arhimond
05.08.10, 15:22
i onda je svizac zamotao čokoladu ;)

zanimljivo kak se uvijek nalaze neki razlozi kada se izgubi off doma na spavanju ROTFLROTFLROTFLROTFL

sad još reci da je neki rimljanin iz blizine uvidio da bu bilo gusto pa je žrtvovao svoj off ROTFLROTFL da spasi art

bakterija svaka čast,sve si argumentirano objasnio :)

...ti se još nisi oporavio od pijanca?

dadozg
05.08.10, 15:50
...ti se još nisi oporavio od pijanca?

kakve sad veze ima pijanac s ovim?

ja samo komentiram HoF....

PROJEKT
05.08.10, 16:58
jbt.pa kaj vi jos niste skuzili obrnutu taktiku lovljenja offa,blue umjesto da salje i lovi od tornada off,ljepo je svojeg ostavio doma i ucinak je zapravo isti,tornadovog offa vise nema,a blueu je ostalo malo manje neg da je isao u lov :blink:
salu na stranu,vec sam na pocetku teme o tome govorio,pohvala za naum,ali rezultat nije bajan i napadac osim sto moze uzivati u hoffu sa svima nama,nema zbog cega biti sretan.art nisu uzeli,selo nisu demolirali a krasan off su popusili.

tj.ako je napadac u ovom slucaju sretan jer je naceo off od bluea,ne vidim zasto blue nebi bio zadovoljan jer je unistio off od tornada :)

TaraT
05.08.10, 17:27
tako je
tornado se :opala:
i sad s&t hoce to prikazati kao pobjedu
e, pa nije
dobili ste pojasnjenje
:p
:D

salu na stranu
moze se dogoditi svakome
jednostavno kako vrijeme i napadi idu, ljudi su sve umorniji, pomalo se opuste i dogodi se

mozda je tornadov off mogao setati kroz desetke gradova i rusiti ih
mozda bi prvom prilikom naletio na deff (onaj pravi deff) i skucao se
MOZDA.....

ali, imho, ovo je udarac za đ
a s&t je ipak odnio pobjedu u ovoj akciji (iako nisu uzeli art, nisu rusili grad i usprkos gubitku jednog offa)

sstipo
05.08.10, 20:23
Ne bih ulazio u razloge zasto je off ostao u gradu, no kao sto je nazgul rekao "Matematika u travianu je sve", pogledao bih na taj HOF iz matematickog kuta.

A matematika kaze da je vrijeme povratka na stanje prije napada:
(Pretpostavka: vojska se radi u napadackom naselju koje ima vojarnu, konjusnicu, te veliku vojarnu i konjusnicu na lvl20)

->Blue-a sa BO (izgubio 23k sjekira, 7,5k viteza): za sjekire mu treba 11,2 dana, za viteze 9 dana
->TornadoWings (izgubio 30k sjekira, 10,5k viteza):
bez BO: za sjekire mu treba 29,2 dana, za viteze 14,6 dana
sa BO: za sjekire 14,6 dana, za viteze 12,6 dana

Deff ne bih spominjao jer ono sto je izgubljene moze se nadoknaditi za manje od 5 dana od 3-4 igraca.
Kako su oba igraca izgubila dosta vojske, a pretpostavljam da imaju veliku proizvodnju hrane (barem 80k), koristenjem NPC-a push im i nece trebati ....

Eto jednostavna matematika kaze da Blue i ne stoji tako lose kao sto se moze na prvi pogled misliti... dok Tornado ako ne dobije BO i nije u tako zavidnoj poziciji ... a pored toga Blue-u je i ostalo nesto off-a (11,5k sjekira i 4k viteza, solidan off) za pljackanje okolo ;) ...

hzg
05.08.10, 20:35
S time da je tu ubijeno jos i 60% nekog rimskog offa, steta u resima je skoro dupla.

Kako god, off sluzi za napadanje, ne za deffanje, tak da je ovo fin ulov, razlozi popustanja na fejkove, ne seljenja arta i pokusavanja naci pozitivnih stvari iz svega ovoga su druge stvari.

Ali mislim da bi svatko potpisao da na ovaj nacin spuca off :) jos je to udar na igraca koji je skupio najvise off bodova do sad na serveru do sad :)

TaraT
05.08.10, 20:46
Eto jednostavna matematika kaze da Blue i ne stoji tako lose kao sto se moze na prvi pogled misliti... dok Tornado ako ne dobije BO i nije u tako zavidnoj poziciji ...

+ je Đ moralni pobjednik
jer ce se sad svi bojati napasti ih, da ih ne doceka off u gradu
:D

sstipo
05.08.10, 20:57
Naravno da je off tu da se njime napada, stoga i nisam htio ulaziti u strateska i moralna pitanja ... vec samo matematicki doci do toga tko ce se brze oporaviti na stanje prije napada.... a matematika ne laze :D

Nisam spomenuo drugi off jer ne znam da li je to vojska od jednog ili vise igraca, a i da je od jednog gubici su prilicno manji od teutonskih.

Slazem se da je dosta resa izgubljeno, mo mislim da su resi sada najmanji problem sudionicima okrsaja, jer ako im je proizvodnja hrane u crop-u 80k+ (sto vjerujem da je), to donosi 2 milijuna resa na dan + proizvodnja u ostalim naseljima ...

Sto se tice strategije i morala, mislim da svaka strana ima drugaciji pogled ...
Đ-ovci sacuvali art + skinuli jedan dobar off
RESPECT i S&T onesposobili dva off-a na desetak dana + oslabili deff protivnicima

TaraT
05.08.10, 21:10
ma, nije uopce upitno tko ce se brze oporaviti
mislim da sam jos negdje na pocetku ove teme rekao da ce blue to puno lakse i brze izvesti
ako se ne varam, ovo mu je bar 3. off te velicine, tako da ce sigurno biti i 4.
ali, da je dobra stvar to ssto se dogodilo, po meni, NIJE

rudlavi cezar
05.08.10, 21:21
Prvo u pitanju su dva offa ne jedan ovaj rimski je posebno jeftin.Daklem kako se ovo rasteglo ja bi samo da predložim da ako neko nemože neke stvari shvatit samo zbroji izgubljene jedinice od napadaća i od branitelja.O:pece palacinke:vo branitelja je malo ironićno samo zbrojite i pogledajte o kojim jedinicama raspravljamo i sve če bit jasno

sstipo
05.08.10, 21:32
Nigdje nisam rekao da li je to dobra stvar ili nije, no sigurno da bi bilo bolje da je samo deff uspio obraniti art ... a off se poslao u ono za sto je namijenjen .. napad.

I govorim o dva off-a (iako nisam 100% siguran da je cijeli rimski off od jednog igraca, to treba pitati Đ-ovce) ... a resi su tu da se trose ... a i ponavljam sa obzirom na proizvodnju hrane koji imaju svi sudionici okrsaja, resi su sada najmanja briga ...


RESPECT i S&T onesposobili dva off-a na desetak dana + oslabili deff protivnicima

Osobno, svaka cast Tornadu na hrabrom potezu.

dadozg
05.08.10, 21:37
ma sad je bezveze pričat kaj je skuplje...

realnost je da je dobar HoF i to je to...blue više sreće drugi put,obnovit češ se brzo u to ne sumnjam...

Tornado da si samnom u savezu ja bih ti odmah poslao push bez obzira jel išao MM jer je potez pravi fajterski ...

....ostalima....offeri koliko god bili jaki moraju imati i svoj deff,ja sam bio offer na s1 pa sam uvijek imao svojih 25-30K kopljanika uz paladine.....

rudlavi cezar
05.08.10, 21:41
Da se nadovežem na ovu temu još jednom respektovci onesposobili i koalicija dva offa na deset dana.Nemoj biti smiješan.Niko nemože obnovit ova dva offa za dva dana to je smiješno:S

Pardon deset

sstipo
05.08.10, 21:49
Da se nadovežem na ovu temu još jednom respektovci onesposobili i koalicija dva offa na deset dana.Nemoj biti smiješan.Niko nemože obnovit ova dva offa za dva dana to je smiješno:S

Pardon deset

Cuj, matematika kaze da moze :P, naravno uz BO ako se sve odradi dobro
Redovito buildanje vojske, NPC, nesto pljacke (vidim to je BLUEu hobi), puuuuno vremena i sve se moze.
Ako ne vjerujes kalkulator u ruke i izracunaj.

rudlavi cezar
05.08.10, 21:52
Hobi mu je svakako bilo i nekima iz usb-a jedino već po koj puta.Gledajuči taj hobi i da cjeli svez šalje poznato opet od nekud ja bi mu preporučio deff.Budimo realni ono probijanje na početku i dalje bolje da radi deff bez uvrede:D

sstipo
05.08.10, 22:03
Hobi mu je svakako bilo i nekima iz usb-a jedino već po koj puta.Gledajuči taj hobi i da cjeli svez šalje poznato opet od nekud ja bi mu preporučio deff.Budimo realni ono probijanje na početku i dalje bolje da radi deff bez uvrede:D

Blue007 : rudlavi cezar
352055 : 15368

:pece palacinke:

Nemoj me krivo shvatiti, ne branim Blue-a, niti ga poznajem, a i do prije mjesec dana smo bili "neprijatelji" ... no postujem brojeve i ono sto je ostvario ..

Raven ST
05.08.10, 22:17
Blue007 : rudlavi cezar
352055 : 15368

:pece palacinke:

Nemoj me krivo shvatiti, ne branim Blue-a, niti ga poznajem, a i do prije mjesec dana smo bili "neprijatelji" ... no postujem brojeve i ono sto je ostvario ..

Ako si ljubitelj matematike i tako dobro računaš -odeš na top 10 i vidiš ovo:
Napadač tjedna
Nr. Igrač Bodovi
1. TornadosWings 131390

Branitelj tjedna
Nr. Igrač Bodovi
1. Blue007 66919



tu su 2 broja: 131390 pobijenih i 66919 opet pobijenih To ti je sve iz tornadoswings-blue akcije

Lijepo množi i računaj.Ak nemaš report -poslat ću ti ga.
Posebno mi je lijepo pročitat ono o nekih tričavih 20-30k deffa pobijenih... to se odma napravi...za 16 sekundi.
Nadam se da i vlasnici tog deffa čitaju forum i da će opet slati na isto mjesto-tamo di se njihov deff cijeni... čim prođe novih 16 sekundi i obnove deff.

A ko će prije napravit novih 30k sjekira ili 100 miliona... ko će koga&kome pushat.... ko će prije WW napravit.. itd.. nepotrebno je nagađat....

rudlavi cezar
05.08.10, 22:29
Sad ti mene nemoj krivo shvatit statistike su jako varljiva stvar on je napadać ja ne.E sad da sam ja dobio pusha kolko on i držao arteve kod sebe ko on a ovo za napad bezveze je i napadat to jest pljačkat ko rimljan onda bi vidio neke skroz drugačije statistike:palčina:

a sa ovom brojkom resa koje je opljačkao je digo ovu vojsku jel se ti to šališ il

ariac
05.08.10, 22:35
Ajmo reci da je nerijeseno. Dabog da nam svaki tjedan bilo tako nerijeseno :D

sstipo
05.08.10, 22:58
Ako si ljubitelj matematike i tako dobro računaš -odeš na top 10 i vidiš ovo:
Napadač tjedna
Nr. Igrač Bodovi
1. TornadosWings 131390

Branitelj tjedna
Nr. Igrač Bodovi
1. Blue007 66919



tu su 2 broja: 131390 pobijenih i 66919 opet pobijenih To ti je sve iz tornadoswings-blue akcije

Lijepo množi i računaj.Ak nemaš report -poslat ću ti ga.
Posebno mi je lijepo prčitat ono o nekih tričavih 20-30k deffa pobijenih... to se odma napravi...za 16 sekundi.
Nadam se da i vlasnici tog deffa čitaju forum i da će opet slati na isto mjesto-tamo di se njihov deff cijeni... čim prođe novih 16 sekundi i obnove deff.

A ko će prije napravit novih 30k sjekira ili 100 miliona... ko će koga&kome pushat.... ko će prije WW napravit.. itd.. nepotrebno je nagađat....


Pa nitko ovdje nije rekao nista protiv akcije Tornada, dapace samo pohvale stizu ... ukljucujuci i moju malenkost.

Gornji brojevi su bili moja reakcija na izjavu rudlavog cezara i ne namjeravam se nastaviti prepucavati o tome, jer izlazi iz teme HOF-a .

Takodjer nitko nije rekao da ne cijeni deff koji je poslan, dapace ...
Nego je samo cinjenica da se deff moze puno brze obnoviti od off-a .. nije to nikakva tajna, i to znaju ti ljudi koji su poslali deff.

Koliko sam skuzio, HOF dio foruma i sluzi tome da se prikazu napadi, te da se komentira tko je bolje/losije prosao, tko se bolje/losije zabavlja ... i tko ce se brze ponovo moci zabavljati... a moj post je bila analiza toga ... ako sam u krivu, onda su moji postovi deplasirani ...


Sad ti mene nemoj krivo shvatit statistike su jako varljiva stvar on je napadać ja ne.E sad da sam ja dobio pusha kolko on i držao arteve kod sebe ko on a ovo za napad bezveze je i napadat to jest pljačkat ko rimljan onda bi vidio neke skroz drugačije statistike:palčina:

a sa ovom brojkom resa koje je opljačkao je digo ovu vojsku jel se ti to šališ il


Huh .... nitko nije ni rekao da je on izgradio vojsku samo pljackajuci ... ipak igrac od 19 naselja ima barem 2-2,5 mil resa dnevnu proizvodnju, pljacka je samo pripomogla ... a ako ga push-a savez to je njihova stvar ... cini mi se razumno imati par super off-a i korisiti ih kao cistace, sto je BLUE dobro radio ...

ako se ne varam i vasi savenici (RESPECT) razmisljaju na isti nacin.

clown

Raven ST
05.08.10, 23:47
Pa nitko ovdje nije rekao nista protiv akcije Tornada, dapace samo pohvale stizu ... ukljucujuci i moju malenkost.

Gornji brojevi su bili moja reakcija na izjavu rudlavog cezara i ne namjeravam se nastaviti prepucavati o tome, jer izlazi iz teme HOF-a .

Takodjer nitko nije rekao da ne cijeni deff koji je poslan, dapace ...
Nego je samo cinjenica da se deff moze puno brze obnoviti od off-a .. nije to nikakva tajna, i to znaju ti ljudi koji su poslali deff.

Koliko sam skuzio, HOF dio foruma i sluzi tome da se prikazu napadi, te da se komentira tko je bolje/losije prosao, tko se bolje/losije zabavlja ... i tko ce se brze ponovo moci zabavljati... a moj post je bila analiza toga ... ako sam u krivu, onda su moji postovi deplasirani ...




Pa nitko nije ni rekao da je on izgradio vojsku samo pljackajuci ... ipak igrac od 19 naselja ima barem 2-2,5 mil resa dnevnu proizvodnju, pljacka je samo pripomogla ... a ako ga push-a savez to je njihova stvar ... cini mi se razumno imati par super off-a i korisiti ih kao cistace, sto je BLUE dobro radio ...

ako se ne varam i vasi savenici (RESPECT) razmisljaju na isti nacin.

clown


Koliko sam skuzio, HOF dio foruma i sluzi tome da se prikazu napadi, te da se komentira tko je bolje/losije prosao,


131 390 : 66 919

??
treba još detaljnije analizirat? ili može bit jednostavnije od ovog?
Nadodaj jednu veliku žitnicu (srušenu sat kasnije u istoj akciji)-gratis.

clown:pece palacinke:

sstipo
05.08.10, 23:59
Koliko sam skuzio, HOF dio foruma i sluzi tome da se prikazu napadi, te da se komentira tko je bolje/losije prosao,


131 390 : 66 919

??
treba još detaljnije analizirat? ili može bit jednostavnije od ovog?
Nadodaj jednu veliku žitnicu (srušenu sat kasnije u istoj akciji)-gratis.

clown:pece palacinke:


U pravi si ne treba ...

Samo jedno pitanje, da li iza acc. Raven ST i rudlavi cezar stoji ista osoba?

Raven ST
06.08.10, 00:03
U pravi si ne treba ...

Samo jedno pitanje, da li iza acc. Raven ST i rudlavi cezar stoji ista osoba?

Jok
Moš se javit IGM kad god oćeš.Nick= Raven.Ili čak i na skype.:cry:
Nekad znam jeftino arteve djelit čak.
Rudlavog ne poznam-možda jedan igm razmjenili nekad davno.Ajmo reć da ga poznam isto ko i tebe:daje cvijet:

Al ovo je spam-i izbrisat će nas.

rudlavi cezar
06.08.10, 00:10
ne rudlavi cezar je član pobjedničke koalicije SOS sa tri ok:lovju:

bk medo shido i puno njih a moj nick ja se ne skrivam je rudlavi gal

Ged
06.08.10, 01:26
salu na stranu,vec sam na pocetku teme o tome govorio,pohvala za naum,ali rezultat nije bajan i napadac osim sto moze uzivati u hoffu sa svima nama,nema zbog cega biti sretan.art nisu uzeli,selo nisu demolirali a krasan off su popusili.

tj.ako je napadac u ovom slucaju sretan jer je naceo off od bluea,ne vidim zasto blue nebi bio zadovoljan jer je unistio off od tornada :)
Zapravo, sve se svodi na semantiku i percepciju, matematika je tu samo da unosi razdor i pomutnju. Tako da imamo jedan potpuno unisten, razoren, smrvljen i moralno utucen off, dok s druge strane imamo nacet (samo cca 70% gubitaka) teutonski off njihovog najboljeg offera, nacet (isto samo 70% gubitaka) rimski off kojeg zapravo niti ne brojimo jer su unutra bili samo starci i nejacad, naceto nesto sitno deffa (za kojeg je dragi kolega aproksimativnom metodom vec pokazao i dokazao da se vraca u 16 sekundi) i naceta neka zitnicica (mozda i srusena, no tesko je reci jer su dokazi nestali).

Kad se tako pogleda, ispada da rezultat stvarno nije bajan i da je nasa sreca varljiva karaktera. No onda opet, sve si nekako mislim da ne bi imao nista protiv kad bi recimo svi protivnicki savezi bili naceti. Za pocetak bi cak i polu naceti bilo dobro. :D

ekstremist
06.08.10, 01:45
ja isto mislim da tornado vise place za svojim ofom, sad ko je dobio ko izgubio moze svako na svoju stranu okrenit :pece palacinke:

bambam
06.08.10, 02:30
place? :D

pa ja bi ovo svaki put zakucao da znam da cu pobit toliko deffa i offa. i vise nego isplativo.

sstipo
06.08.10, 09:32
Jok
Moš se javit IGM kad god oćeš.Nick= Raven.Ili čak i na skype.:cry:
Nekad znam jeftino arteve djelit čak.
Rudlavog ne poznam-možda jedan igm razmjenili nekad davno.Ajmo reć da ga poznam isto ko i tebe:daje cvijet:

Al ovo je spam-i izbrisat će nas.


sve ok, bez uvrede ... samo sam htio provjeriti koliko osoba ne cita moje postove ... ;)

Blue007
06.08.10, 14:58
Dodjem s mora i imam sto vidjeti, ekipica se zabavlja :)
Pretpostavljam da bi bilo pametnije da sam izignorirao ovaj topic i pustio svekoliko pucanstvo da se nasladjuje, ali obzirom da to nije u mojoj prirodi, budem i ja par recenica napisao.
Dakle ne vidim uopce razloga da se doticni hoff mistificira, da se zbrajaju stete napadaca i branitelja pa se utvrdjuje tko je bolje, a tko losije prosao. Isto tako, nema potrebe traziti nekakve izlike i opravdanja za ostavljanje offa u selu.
Cinjenice su jasne, napadac je obavio svoj posao posteno, a mi smo malo zaspali ( doslovno ) i nepotrebno izgubili veci dio vojske. Dakle, kao sto su vec neki spomenuli, uvijek bih prihvatio sudbinu napadaca u ovom slucaju, braniteljevu bas i ne. Razlog je jednostavan, napadac je napravio sve kako treba i izvukao je maksimum iz date situacije ( da li se taj off mogao upotrijebiti bolje, svrsishodnije, nije uopce bitno, poslije slanja nema kajanja ), docim smo mi kao branitelji mogli puno bolje proci, ali eto, nismo. :)

Vidim ovdje puno "pametnih" komentara tipa "off se nikad ne ostavlja u selu", "meni se to nikad nije dogodilo" i tako dalje. Ma bravo :) . Pa naravno da se ne ostavlja u selu i da to nije bila namjera niti u ovom slucaju, ali isto tako treba znati sve detalje kako bi se moglo ispravno komentirati situacija. Off se nije povukao u svoje selo jer je i to selo bilo pod napadima, uz poveci minus, te je namjera bila ustajanje neposredno prije napada i povlacenje offa sto je kasnije moguce, kako bi se taj poveci minus drzao pod kontrolom do jutra. Nazalost, uslijed visednevnih napada i nocnih bdijenja nakupilo se umora te smo prespavali napad za par minuta. Zato je off jos uvijek bio u selu i zato je doslo do ovog, u svakom slucaju lijepog hoffa. Nista strasno ni tragicno, dogadja se. Nakon napada smo prebacili art ( dakle u tih nesto manje od sat vremena u 4 ujutro ) i na tome svaka cast mojoj dualki koja je imala sve spremno i za ovakav scenarij.

Jos moram prokomentirati jednu budalastinu koja se provlaci kroz neke postove, a to je taj famozni push naseg acca. BO je bio u tri navrata kod nas u proteklih par mjeseci i u ta tri navrata se acc pushao, kao sto se pusha i svatko drugi tko ima BO. Istina, kod nas je bio dakle tri puta ( nismo jedini u savezu, a ni sire ), docim je kod vecine bio jednom ili dva puta, ali je to itekako opravdano kroz broj killova i rusenja koji su koristili kome drugome nego savezu. Na kraju krajeva, izmedju ostalog, jedan od nasih off-ova je posteno"pao" kako bi savezu priskrbio jos jedan art BO od protivnika. Zasto je on izgubljen, to je vec neka druga prica. Takodjer, svi vi koji lajete o pushanju i velikim travian nepravdama pokusajte 8 mjeseci bez prestanka pljackati, ubijati, braniti i graditi i u svemu tome biti pri vrhu, pa cu mozda i uzeti vase komentare u obzir. :)

Nakon ovog gubitka offa se mirne duse mozemo okrenuti deffu, pa cemo valjda ubuduce i uspjesnije braniti svoje gradove :)

lp

dadozg
06.08.10, 15:48
da se spavalo bio bi otet jer išlo je još napada

a netko trkelja gluposti...



netko trkelja gluposti...u ovom slucaju si to nazalost ti...


Cinjenice su jasne, napadac je obavio svoj posao posteno, a mi smo malo zaspali ( doslovno ) i nepotrebno izgubili veci dio vojske.

blue :101010:

svaka čast,sve si realno opisao i rekao....mada ako imam dobre info oko tvoje dualke nije joj prvi put da je zaspala :p:p:p:p

arhi...
prije nego slijedeći put pokušaš maskirat i opravdavat aj se ugledaj u blua :)

p.s. poznavajući tebe blue ne vjerujem da buš išel na deff te očekujem od tebe za kraj jedan ww off

pozdrav

kiler
06.08.10, 15:58
ja vas nisam preveč razmel


zakaj se grezite oko tih napada

velki je zaskoćil malega i ovaj se je stisnul

pa to se barem vidi

zel mu je mjeru i ovaj je otišel podvijenog repa:steta:

i dajte mi rečite kaj je to off i kaj je to deff

nisem baš razmel preveč

dadozg
06.08.10, 16:10
Takodjer, svi vi koji lajete o pushanju i velikim travian nepravdama pokusajte 8 mjeseci bez prestanka pljackati, ubijati, braniti i graditi i u svemu tome biti pri vrhu, pa cu mozda i uzeti vase komentare u obzir. :)


evo samo ču još ovo prokomentirat pa možemo zatvoriti ovu epsku raspravu ;)

bio sam na s1 prvih 6-7 mjeseci top 10 pop,off i heroj te pljačkali ja i dualci smo koliko nam se dalo jer uz dobro razvijene suporte čak ni pljačke nisu toliko bitne....
uzeli smo art,dobili par pusheva i imali uvijek vojske...barem je tu teut zakon ;)
jedino kaj je bitno to je aktivnost,ako je acc pokriven cca 20 sati na dan te naravno gold se troši nemilice nije nikakav bed biti u top 10....te naravno ako si tako pametan igrač pa si očistiš veliku kartu u prvih 2-3 tjedna.....eto ako sam to ja mogao,onda nije to toliki problem :)

arhimond
06.08.10, 16:22
blue :101010:

arhi...
prije nego slijedeći put pokušaš maskirat i opravdavat aj se ugledaj u blua :)

pozdrav

a ebiga, vidio da vaša PR služba se natječe za ukidanje pusha pa reko da okrenemo ploču,
barem si ti poznat ko spin doktor izokretanja :)
hihi skoro pa da je upalilo, ali tvrdi ste vi forumaši i matematičari
eto sad se sve znamo napad je prošao , hof seciran sa svih strana,a bude uskoro i novih pa se opet čitamo :)

dadozg
06.08.10, 16:34
barem si ti poznat ko spin doktor izokretanja :)


jok,sve kaj sam rekao na kraju se obistinilo koliko god su to neki probali preokrenuti itd.....

veliku večinu boli kaj uvijek kažem sve u facu i kaj nisam ulizica pa prodavaju neku svoju priču ;)
...zato sam i nadrapao dosta puta,kako u travianu tako i u RL ;)

al da ne spamamo više....

čestitke napadačima,braniteljima više sreće drugi puta

over&out

vibro maser
06.08.10, 16:42
Još ne kužim kako svi tako brzo vraćaju offove od 30k sve u par dana.
Po ovome kako se brzo rade offovi na kraju servera će biti preko 500 offova od pola milje.

HR serveri su zakon

Toso
06.08.10, 17:43
Još ne kužim kako svi tako brzo vraćaju offove od 30k sve u par dana.
Po ovome kako se brzo rade offovi na kraju servera će biti preko 500 offova od pola milje.

HR serveri su zakon

sa BO artom, ako se pali VV/VK, dnevno se izbaci oko 2k sjekira i 900 TV-a mislim.
A nije problem nakucati 10tak dana unaprijed

da boss
07.08.10, 07:39
Blue... sa svim poštovanjem - pa nije ni to što imaš tamo u statistici baš nešto ;-)

Ali ima se još vremena do kraja - pa češ valjda i to još da popraviš... bar na deff bodovima malo zaostaješ... :-))

Blue007
07.08.10, 13:15
Blue... sa svim poštovanjem - pa nije ni to što imaš tamo u statistici baš nešto ;-)

Ali ima se još vremena do kraja - pa češ valjda i to još da popraviš... bar na deff bodovima malo zaostaješ... :-))

Pa taman da ove sjekire sto su preostale priskrbe jos ponesto deff bodova :)

nazgul1982
07.08.10, 13:24
samo da pojasnimo intelektualno inferiornima neke stvari

dakle travian 3.0 i travian sa artovima- 3.5 ili 3.6 su dvije igre koje medjusobno nemaju nikakve veze,bash nikakve,tko je igrao jedno,nemoze reci da je iskusan kada pocne igrati drugo

kada su u pitanju artovi BO, OBAVEZNO JE da savez organizira push,overpush,sve rese koje god ikako moze da posalje ih onome sa artom BO

to je po pravilima,to je po logici i to je po interesu saveza

kome to nije jasno,to mu ni bog nemoze objasniti

kome davati BO? pa onima koji se najvishe kolju i napadaju,ovdje je to svakako Blue007 kao optimalni kandidat

jedine kritike prihvacam su kada bi netko rekao da premalo dobija art BO ili push

sve manje je kao ideja nastala u umu nekoga tko je kombinacija cernobila i incesta

Ἄδωνις
08.08.10, 00:04
Dodjem s mora i imam sto vidjeti, ekipica se zabavlja :)
Pretpostavljam da bi bilo pametnije da sam izignorirao ovaj topic i pustio svekoliko pucanstvo da se nasladjuje, ali obzirom da to nije u mojoj prirodi, budem i ja par recenica napisao.
Dakle ne vidim uopce razloga da se doticni hoff mistificira, da se zbrajaju stete napadaca i branitelja pa se utvrdjuje tko je bolje, a tko losije prosao. Isto tako, nema potrebe traziti nekakve izlike i opravdanja za ostavljanje offa u selu.
Cinjenice su jasne, napadac je obavio svoj posao posteno, a mi smo malo zaspali ( doslovno ) i nepotrebno izgubili veci dio vojske. Dakle, kao sto su vec neki spomenuli, uvijek bih prihvatio sudbinu napadaca u ovom slucaju, braniteljevu bas i ne. Razlog je jednostavan, napadac je napravio sve kako treba i izvukao je maksimum iz date situacije ( da li se taj off mogao upotrijebiti bolje, svrsishodnije, nije uopce bitno, poslije slanja nema kajanja ), docim smo mi kao branitelji mogli puno bolje proci, ali eto, nismo. :)

Vidim ovdje puno "pametnih" komentara tipa "off se nikad ne ostavlja u selu", "meni se to nikad nije dogodilo" i tako dalje. Ma bravo :) . Pa naravno da se ne ostavlja u selu i da to nije bila namjera niti u ovom slucaju, ali isto tako treba znati sve detalje kako bi se moglo ispravno komentirati situacija. Off se nije povukao u svoje selo jer je i to selo bilo pod napadima, uz poveci minus, te je namjera bila ustajanje neposredno prije napada i povlacenje offa sto je kasnije moguce, kako bi se taj poveci minus drzao pod kontrolom do jutra. Nazalost, uslijed visednevnih napada i nocnih bdijenja nakupilo se umora te smo prespavali napad za par minuta. Zato je off jos uvijek bio u selu i zato je doslo do ovog, u svakom slucaju lijepog hoffa. Nista strasno ni tragicno, dogadja se. Nakon napada smo prebacili art ( dakle u tih nesto manje od sat vremena u 4 ujutro ) i na tome svaka cast mojoj dualki koja je imala sve spremno i za ovakav scenarij.

Jos moram prokomentirati jednu budalastinu koja se provlaci kroz neke postove, a to je taj famozni push naseg acca. BO je bio u tri navrata kod nas u proteklih par mjeseci i u ta tri navrata se acc pushao, kao sto se pusha i svatko drugi tko ima BO. Istina, kod nas je bio dakle tri puta ( nismo jedini u savezu, a ni sire ), docim je kod vecine bio jednom ili dva puta, ali je to itekako opravdano kroz broj killova i rusenja koji su koristili kome drugome nego savezu. Na kraju krajeva, izmedju ostalog, jedan od nasih off-ova je posteno"pao" kako bi savezu priskrbio jos jedan art BO od protivnika. Zasto je on izgubljen, to je vec neka druga prica. Takodjer, svi vi koji lajete o pushanju i velikim travian nepravdama pokusajte 8 mjeseci bez prestanka pljackati, ubijati, braniti i graditi i u svemu tome biti pri vrhu, pa cu mozda i uzeti vase komentare u obzir. :)

Nakon ovog gubitka offa se mirne duse mozemo okrenuti deffu, pa cemo valjda ubuduce i uspjesnije braniti svoje gradove :)

lp

:palčina:

Ciganin
10.08.10, 21:46
Ne bih ulazio u razloge zasto je off ostao u gradu, no kao sto je nazgul rekao "Matematika u travianu je sve", pogledao bih na taj HOF iz matematickog kuta.

A matematika kaze da je vrijeme povratka na stanje prije napada:
(Pretpostavka: vojska se radi u napadackom naselju koje ima vojarnu, konjusnicu, te veliku vojarnu i konjusnicu na lvl20)

->Blue-a sa BO (izgubio 23k sjekira, 7,5k viteza): za sjekire mu treba 11,2 dana, za viteze 9 dana
->TornadoWings (izgubio 30k sjekira, 10,5k viteza):
bez BO: za sjekire mu treba 29,2 dana, za viteze 14,6 dana
sa BO: za sjekire 14,6 dana, za viteze 12,6 dana

Deff ne bih spominjao jer ono sto je izgubljene moze se nadoknaditi za manje od 5 dana od 3-4 igraca.
Kako su oba igraca izgubila dosta vojske, a pretpostavljam da imaju veliku proizvodnju hrane (barem 80k), koristenjem NPC-a push im i nece trebati ....

Eto jednostavna matematika kaze da Blue i ne stoji tako lose kao sto se moze na prvi pogled misliti... dok Tornado ako ne dobije BO i nije u tako zavidnoj poziciji ... a pored toga Blue-u je i ostalo nesto off-a (11,5k sjekira i 4k viteza, solidan off) za pljackanje okolo ;) ...

A onaj drugi ulovljeni off uz off od blue :D