PDA

View Full Version : Što je sve potrebno imati da bi se sagradio novi grad?



Valnjes
18.09.07, 21:29
Šta je sve potrebno imati da bi se sagradio novi grad?

I još bitnije piranje:
Kako ću znati koliko ću imati od svake vrste resursa na novom gradu?

Vidio sam gradove koji imaju samo resurse za hranu, pa mi nije jasno....

ostacro
18.09.07, 21:49
trebaš imat rezidenciju/dvorac na lvl 10 i onda napraviš 3 settelera.

tražiš po napuštenim dolinama i pogledaš sliku kako izgleda.
Prebrojiš kolko ima čega(hrana je žuta,željezo neka planina,drvo je šuma,glina neka smeđa jama) i tolko ima toga.sljedeće gradovi nemogu imat samo hranu nego najviše 15 polja za hranu i 1,1,1 od svakog ostalog.a takav grad je najbolji grad koji neko može imat.

Gradove možeš zauzimat,ali to nisi pitao.Šta te još zanima??

Mislim da si došao s o-gamea pa si pitao kako možeš vidjeti kolko čega ima??

Mod onaj kome sam poslao onaj messege,zašto mi još nije odgovoreno??ja ču ostavit kohorta osijek,pa se vi možete slikat zato što mi niko ne odgovara??

Deviant
18.09.07, 23:41
Šta je sve potrebno imati da bi se sagradio novi grad?

uz rezidenciju/dvorac na 10 lvl i 3 naseljenika trebas imati i dovoljno kulturalnih bodova koje mozes vidjeti u rezidenciji/dvorcu


I još bitnije piranje:
Kako ću znati koliko ću imati od svake vrste resursa na novom gradu?

Vidio sam gradove koji imaju samo resurse za hranu, pa mi nije jasno....

postoji nekoliko varijacija napustenih dolina
kad kliknes na neku od njih vidjet ces kako su rasporedena zemljista
standard je 6 zitnih polja
ostala tri resursa se znaju drukcije raspodijeliti
npr. 6 zitnih, 5 glinokopa, 3 rudnika zeljeza, 4 drvosjece
ili mozes naci dolinu gdje je 6 4 4 4 kao u tvom pocetnom naselju

recimo da su to "obicne" doline
nasuprot njima postoje napustene doline sa 15 zitnih polja i po jedno zemljiste ostalih resursa
isto tako postoji i dolina sa 9 zitnih polja i po tri zemljista drugih resursa

te napustene doline - 15 1 1 1 i 9 3 3 3 - omogucuju posjedovanje velike vojske jer svojim farmama mogu osigurati njihovo uzdrzavanje

ako pozelis imati jednu takvu dolinu, pazi
kako su ostala tri resursa skoro i potpuno beskorisna u takvoj dolini, pametno je imati naselja koja ce je opskrbljivati

Valnjes
20.09.07, 17:17
@ ostacro - Ne, nikad nisam igrao o-game, nesviđa mi se...
@ Deviant - Hvala na odgovorima.

Sad me zania jedno: Imam lvl3 dvorac, ali ne vidim gdje se može graditi rezidencija...

Kakva je razlika, i šta je bolje?
Nadalje, kako najbrže, i kako uopće napraviti 3 naseljenuika?

hzg
20.09.07, 18:25
Ukupno gledajuci za rezidenciju ti treba manje resursa do lvl 10 nego za dvorac.

Za novo selo moras imati rezidenciju/dvorac na lvl10 da mozes napraviti naseljenike, 750 od svakog resursa i 2000 kulturalnih bodova(mozes vidjrti koliko ih imas u rezidenciji/dvorcu).

E sad razlika ti je u tome sto dvorac mozes imati u samo jednom svom naselju (i to ti je onda glavni grad), a rezidenciju u svim svojim drugim naseljima. AKO JE OVO KRIVO NEK ME NETKO ISPRAVI. :)

Deviant
20.09.07, 18:26
Sad me zania jedno: Imam lvl3 dvorac, ali ne vidim gdje se može graditi rezidencija...

Kakva je razlika, i šta je bolje?
Nadalje, kako najbrže, i kako uopće napraviti 3 naseljenuika?

dakle...
i u dvorcu i u rezidenciji se mogu trenirati naseljenici kako bi se osnovalo novo naselje.
ali jedno iskljucuje drugo.
znaci, ako imas dvorac u naselju, ne mozes imati i rezidenciju u njemu, i obrnuto.

jedna od funkcija dvorca je da ono naselje u kojem ga izgradis mozes proglasiti glavnim gradom.

buduci da je prvo naselje koje imas automatski postavljeno za tvoj glavni grad, bolje je u njemu napraviti rezidenciju, a dvorac (buduci da moze postojati samo jedan u svim tvojim naseljima) eventualno cuvati za neko drugo naselje jer glavni grad donosi neke benificije koje ces mozda kasnije htjeti iskoristi na sto bolji nacin (resursi iznad 10 lvl, kamenozidarija...). a gledajuci i na troskove nadogradnje do 10 lvl, rezidencija je jeftinija.

jos jedna razlika - u rezidenciji mozes trenirati naseljenike na 10 i 20 lvl, dok to u dvorcu mozes na 10, 15 i 20 lvl. drugim rijecima. pomocu rezidencije mozes naseliti dva nova naselja, sa dvorcem tri.


a sto se tice naseljenika...
nakon sto dignes ili dvorac ili rezidenciju na 10 lvl pojavit ce ti se opcija da treniras naseljenike kao sto treniras vojne jedinice u vojarni/stali.
nakon sto ih istreniras, odaberes napustenu dolinu i ispod slike ces vidjeti opciju "Izgradi novo naselje (X/3 Raspoloživi naseljenici)".
ja sam ih istrenirala iz vlastitih resursa, po jednog svakog dana pa sam trebala paziti da mi ih netko ne dohvati prije nego ih posaljem u napustenu dolinu.
drugi traze pomoc od saveza. vjerujem da je tako brze.

Valnjes
20.09.07, 22:08
Ok, ali kako sam ja mogao napraviti rezidenciju u svom prvom gradu, kad sam imao opciju samo za dvorac, i sad imam dvorac level 3.. Jel mogu sad napraviti rezidenciju kako?

Kad se ruši zgrada, se dobiju natrag rerursi? Ili bar dio?

Deviant
20.09.07, 22:14
Ok, ali kako sam ja mogao napraviti rezidenciju u svom prvom gradu, kad sam imao opciju samo za dvorac, i sad imam dvorac level 3.. Jel mogu sad napraviti rezidenciju kako?

Kad se ruši zgrada, se dobiju natrag rerursi? Ili bar dio?

samo ako srusis dvorac
ne dobijaju se resursi nazad
vjerujem da je negdje na listi bila i rezidencija buduci da dvorac cak ima jedan preduvjet vise za ispuniti
vjerojatno si je predvidio

Valnjes
20.09.07, 23:25
Ma nema veze, sad se ne isplati rušiti...

Budem gradio dvorac do kraja! :)

hzg
21.09.07, 00:15
hej malo razmisli sto ti se isplati, u kasnijem dijelu igre hrana ti je najvazniji resurs. A samo u gradu u kojem ti je dvorac moze imati farme iznad lvl10. Tak da ak nades 9 ili 15 croppera u njemu ti je najbolje graditi dvorac, a u ostalima rezidenciju, plus grad u kojem ti je dvorac ti je glavni grad i nemoze biti osvojen(nikada)!

Valnjes
22.09.07, 18:58
hej malo razmisli sto ti se isplati, u kasnijem dijelu igre hrana ti je najvazniji resurs. A samo u gradu u kojem ti je dvorac moze imati farme iznad lvl10. Tak da ak nades 9 ili 15 croppera u njemu ti je najbolje graditi dvorac, a u ostalima rezidenciju, plus grad u kojem ti je dvorac ti je glavni grad i nemoze biti osvojen(nikada)!

Dakle, da srušim dvorac?

hzg
22.09.07, 21:24
Pa igraj kako hoces, ja u svom prvom gradu imam rezidenciju (i on mi je automatski glavni gra i nemre ga niko osvojiti), dvorac cuvam za kasniji dio igre, sada mi jos nije potreban. Ti sam odluci!

shaggy
22.09.07, 21:56
obicno je to bolje ali s druge strane,onda u tom gradu ne mozete raditi great baracks i great stable :)dvosjekli mac ;)

Blues man
23.09.07, 13:02
znaci koje resurse preporucujete da ima novo naselje?!?!

Deviant
23.09.07, 13:05
znaci koje resurse preporucujete da ima novo naselje?!?!

kako se ono kaze...

OMG!!! :confused::confused::confused:

nego... hajde si uzmi nekog privremenog sittera pa nek on igra umjesto tebe dok se ti ne uhodas u igru

Blues man
23.09.07, 13:21
kako se ono kaze...

OMG!!! :confused::confused::confused:

nego... hajde si uzmi nekog privremenog sittera pa nek on igra umjesto tebe dok se ti ne uhodas u igru

sta se kurcis i glumis facu. ja pitam jer ne znam ocu li naseliti sa 9 zita ili 15 sta si odma pripametan

Deviant
23.09.07, 13:27
sitter neka se javi na prvi salter

Blues man
23.09.07, 13:29
get a life:rolleyes::rolleyes:

hzg
23.09.07, 13:42
znaci koje resurse preporucujete da ima novo naselje?!?!

Pa gle vecina polja su ti 4,4,4,6 ili 5,4,3,6 ili tak, uglavnom imaju 6 cropa.
Nije bas jednostavno naci 9 i 15 cropere, tak da kojeg god prvog nades uzmi.
Bilo bi ti idealno (ako si vec nasao obadva) da prvo zauzmes 15, pa onda 9 cropera.

Blues man
23.09.07, 13:44
Pa gle vecina polja su ti 4,4,4,6 ili 5,4,3,6 ili tak, uglavnom imaju 6 cropa.
Nije bas jednostavno naci 9 i 15 cropere, tak da kojeg god prvog nades uzmi.
Bilo bi ti idealno (ako si vec nasao obadva) da prvo zauzmes 15, pa onda 9 cropera.
nasa sam oba...

hzg
23.09.07, 13:47
Prvo na 15 croperu, a onda odmah kad stignes na 9 croperu, lako kasnije radis obicna naselja za ostale rese.

Blues man
23.09.07, 13:54
ok.hvala:D

shaggy
23.09.07, 14:39
osobno,NIKAD na drugo selo 15 crop,strasno tesko za uzdizanje,pogotovo na ovakvom serveru gdje nema farmi,drugo ili 9 crop ako pljackate dosta,ako ne idite na resurse,nikako na 15 crop,to je moj savjet,naravno,za ijednu od ove dvije opcije se racuna da ste koliko toliko aktivni,za jednu vise za drugu manje,eto ja sam na uk serveru toliko pljackao oko sebe da sam 2 15 croppera imao odmah pored sebe ali ih jos nisam zauzeo(a imam 4 sela)zato sto ih nitko iz moje okolice nemoze zauzeti a dugorocno mi je bolje selo sa svim resursima kada znam da cu ova 2 sigurno zauzeti,drugo selo mi je bio 9 cropper,oko pola sata udaljen za trgovce,malo je prosirio radijus pljacke i dao cropa,to je to ako ste aktivni,ako niste,uopce nemojte na crop sela ici,jer vam velike vojske ili nece trebati ili ih necete imati mogucnosti izgraditi jer ce vas neko aktivan kad tad unistiti i onda cete plakati sto ste to igrali neznam koliko mjeseci i kako vas toliko veci igrac moze napasti,za ovu igru treba biti aktivan da se ista uspije

ah,umoran sada...

hzg
23.09.07, 14:57
E ja da imam 15 croper pored sebe ja bih ga odmah zauzeo, i 9 croper isto, ali svako ima svoj stav i nacin! :)

shaggy
23.09.07, 19:45
ma nikako covjece:Dna ovom serveru nikad :)

inace da ako farmas non stop,onda obavezno,ali ako ne,nema smisla,cak i ako farmas,onda je mozda jos bolje uzet bez hrane jer toliko farmas da hrane uvijek imas iz farmi i tako si jos povecas resurse koje dobivas i onda cropper,vjeruj mi,taktika prvi cropper nije zastupljena kod najboljih igraca nego kod onih koji se boje da ga kasnije ne dobiju... ;)