Ili se mozes malo poigrati na googleu i na telefonskom imeniku i dobit brojeve od admina iz svih zemalja, pa ih onda svaki dan zvati i pitati ima li restart kojeg servera
Da, bonus ide na ukupne napadacke bodove, ne prema broju jedinica.
Kad imas samo jednu vrstu jedinice mislim da se ove obe racunice svedu na istu brojku, ali u praksi nitko nema samo jednu vrstu vojske, pa prema tome...
Pitanje:
Poslo sam heroja u pojacanje i nece mi gra vratiti kako da ga vratim??
Molim vas pomozite hitno je?
Kako se odvija bitka u travianu?
Primjera radi uzmimo da imam 100 gromova a protivnik ima 100 falangi. Gromovi imaju vrijednost napada 90 a obranu protiv pješaštva 25. Falange imaju napad 15 a obranu protiv konjice 50.
Šta se dogodi kad pošaljem gromove u napad? Ono što vidim i sam je da će njihov napad vrijediti 9000 nečega (90x100) dok će obrana falangi vrijediti 5000 (50x100). Da li se te dvije vrijednosti oduzimaju, da li falange uzvraćaju napad (1500 bodova protiv 2500), koliko je uopće potrebno nanijeti štete da bi se uništila jedna falanga...
Unaprijed hvala onome tko će imati strpljenja da odgovori.
Na kojem serveru igras ??? ako igras s4 ,t4 verzija ...onda je do njih jer server se stalno kvari ,trebao bi ti se vratiti ili najbolje poslaji poruku MH
Evo, mogu ja pokusat objasnit
Znaci falanga nece uzvratit napad (ovih 1500 bodova protiv 2500). U travianu je stvar jednostavna, kada je jedinica u napadu, gledaju se napadacki bodovi. Kada je jedinica u obrani, gledaju se obrambeni bodovi. I to je to.
Oduzimanje vrijednosti napada i obrane samo po sebi nebi imalo smisla, jer bi znacilo da ce, bez obzira koju kolicinu vojske posaljes jednak broj tvojih jedinica stradat.
Sto se same formule borbe tice, ona izgleda otprilike ovako:
Ako se ne varam, ovo je formula za stariju verziju traviana (ne za 3,6), dok je nova nesto poboljšana (odnosno bolje rec zakomplicirana). Na pravi ishod napada utjece puno toga, pocevsi od razine zida, preko rezidencije/dvorca,... pa do razlike u populaciji.100*sqrt[(porazeni/pobjednik)^3]
Ali uopce se ne moras zamarat formulom
Imas simulator u koji mozes ukucat svoju vojsku, protivnikovu vojsku (i sve ostale stvari koje ti trebaju tipa populacija, rezidencija, zid,....) i vidjet kakav ce ishod vaseg sukoba bit
http://travian.kirilloid.ru/warsim.php
Unutar okupljalista (u selu iz kojeg je heroj poslan) mora postojati opcija "povlačenje"
chxpg748j64u5vjy7osj.png
Uređeno od strane hbudimir (26.07.11 um 04:12 Uhr)
Hvala na odgovoru.
Znam za simulator ali mi nije jasno kako da unesem da kod heroja imam predmet koji gromovima daje dodatne poene pa sam mislio sam izračunati ishod pomoću formule. I još samo ovo: možeš li staviti link odakle si izvukao onu formulu gore.
Eee ljudi vratio se ja pa da pitam koji server ce se najprije restartat i dal je hrx i dalje T3.6 il t.4?