Pozdrav svima, ja sam friški Travian igrač, registrirao se na ovaj zadnji HR server (v.4.4) prije par dana i ide mi solidno (oko 200 stanovništva imam). Prijašnje verzije nisam igrao. Sad sam se registrirao na forum samo radi ovog topica.
Vidim da se po svuda puno hvali verzija 3, pa bi zamolio Travian veterane da mi nabroje razlike i prednosti te 3.6 verzije i ove današnje.
Znam da u mnogo stvari općenito najnovije nije i najbolje, no čitajući changelogove nisam uspio skužit što su toliko 'ukenjali' sa verzijom 4. Uglavnom nabrajaju kozmetičke promjene i ove gold/plus cash shop dodatke no to ne smatram kao 'dealbreaker', pa ionako nismo tu radi grafike, a gold, eh... valjda moraju nekako i platit taj hosting/bandwith servera. Ne smeta me dokle god se može razumno igrat i bez cash shopa (a mislim da još uvijek može).
Zanima me postoje li neke veće razlike u mehanici igre, nešto što veteranima smeta, konkretne promjene?
Evo, ako vas zanima moj feedback, skoro sve mi je već u igri jasno, a imam primjedbu na kapacitet Skrovišta Resursa. Skautanjem sam otkrio da mnogi imaju kapacitet 10000-15000 tisuća PO RESURSU što je jaaako punu i ne vidim uopće svrhu napadat takve igrače. Moje normalno skladište ima 7800. Po meni je to veliki minus. Slaže li se neko samnom i jeli i to jedna od promjena sa 3.x na 4.x?
Čitajuć changelogove malo vidim i da je ovaj mehanizam hvatanja životinja u korist obrane sela novi koncept. To je jedna od stvari koja je meni baš fora i mislim dosta korisna. Mogu se oslonit na domće životinjsko carstvo da mi brani selo dok mi nema vojske, ili dok se orijentiram na napad i napadačke jedinice. Kako ste se branili prije toga?
Uglavnom, želim saznat što je prije bilo bolje iz iskustva starih igrača, kad firma otvara nove-stare servere valjda nije samo do nostalgije. Ili je?